Overige Activiteiten

Alle overige activiteiten die namens Sv NES georganiseerd worden, staan hier op een rijtje. Lustrumactiviteiten, extra borrels en leuke uitjes.

 • Groot onderhoud Octo I


  Na een uitgebreid onderhoud is de zeilboot van de vereniging weer klaar voor gebruik. Afgelopen weken is deze naast een nieuw likje verf ook van een naam voorzien, in lijn met Loch Ness' mythische Nessie heeft de commissie gekozen voor de koosnaam van de Kraken; Octo.

  Read More

 • Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar


  Het elfde bestuur der Sv NES wenst u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
   

  Read More

 • Nieuwe sponsor! De Stille Boot levert elektrische voortstuwing Nessie III


  Nu wij gestaagd vorderen met het ontwerp, presenteren wij met trots onze nieuwe sponsor. De Stille Boot uit Heeg gaat voor ons de elektrische voortstuwing leveren voor Nessie III!

  Read More

 • Commissie-uitje


  Op een zonnige donderdagmiddag op 1 juni was het voor ons de perfecte gelegenheid om onze commissieleden in het zonnetje te zetten. Sponsor Biglift Shipping nodigde ons ter ere van het tweede lustrum uit voor een vaartocht door Amsterdam op één van hun historische sleepboten.
   

  Read More

 • Eindactiviteit Accie: Bootborrel!


  Nu het einde van het schooljaar alweer in zicht komt, zijn we bezig geweest met het bedenken van een passende afsluiting van een geslaagd jaar vol activiteiten. Dit denken wij te hebben gevonden door middel van een dagtocht aan boord van ijsseltjalk “Dankbaarheid” (1890) Deze dagtocht zal worden gecombineerd met een bootborrel. 
   

  Read More

 • De nieuwe nessie


  Het eerste concept design van de Nessie III is uitgewerkt en het resultaat mag er zijn. Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwe versie van onze verenigingsboot en hoe deze verwezenlijkt zal worden.
   

  Read More

 • Naar de HISWA met de Accie!  Over enkele maanden begint het watersportseizoen weer en om je hier goed op voor te kunnen bereiden wordt net als ieder jaar de HISWA georganiseerd. Wij als scheepsbouwers zouden ons daar goed kunnen laten inspireren voor toekomstige ideeën, dus hebben wij voor korting gezorgd zodat ook wij als student met een klein budget hier van kunnen genieten.

   

  Read More

 • Naar Boot Holland met de Accie


  De tweede tentamenweek is momenteel bezig! Maar wij kijken al weer voorruit! Maandag 13 februari is het mogelijk om mee te gaan naar de “BootHolland” beurs te Leeuwarden! Er zijn meer dan 250 bedrijven, 5 hallen en 50 primeurs aanwezig op deze beurs. Dus heb jij zin om samen met ons je kennis/connecties te verbreden? Meld je dan nu aan bij de activiteitencommissie!

  Read More

 • Uitslag Ontwerpwedstrijd


  Wie zou de Nessie-ontwerpwedstrijd gewonnen hebben? Tijdens de nieuwjaarsborrel bij Double B wordt de top 5 gepresenteerd. Lees hier meer over de uitslag.

  Read More

 • Lustrumgala


  Zaterdag 14 januari 2017. De datum van het allereerste Sv NES Lustrumgala! Om 21.00 uur begaven vele Scheepsbouwers zich naar prachtlocatie De Koperen Tuin in Leeuwarden. Niet alleen de locatie was mooi, ook alle leden, docenten & aanhang waren strak in pak en op hun mooist gekleed. Het was een fantastische avond en het zal moeilijk worden deze volledig na te vertellen (onbeperkt drank OMG), maar gelukkig helpen alle gave foto’s ons hierbij

  Read More

 • Doe mee aan de ontwerpwedstrijd!


  De Nessiecommissie is een ontwerpwedstrijd onder de leden gestart, voor de nieuwe verenigingsboot. Doe jij al mee? Lees alle ontwerpeisen en -voorschriften hier!
   

  Read More

 • Interview Nesscie


  Tot dusver gaat het bij de commissie niet altijd over benzinegeur en zonneschijn. Het spreekwoord ‘koop een boot, werk je dood’ is bijna de lijfspreuk van de commissie geworden, en daar moet verandering in komen! Er moet een nieuwe Nessie komen en wie kan dat beter dan wij Scheepsbouwers?

  Read More

 • Opening van het Lustrumjaar


  Terug in de tijd! In 2007 besloten een aantal jonge Maritieme mannen dat er een vereniging voor Scheepsbouwkunde in Leeuwarden moest komen. Vol ambitie en aspiratie begonnen zij met vergaderen en verdichten. Hoe moest de vereniging heten? De namen Zuipschuit, Schuimkoppen, Grutte Pier en Navigo Ergo Sum kwamen voorbij. De uitslag was unaniem; Sv NES was geboren.
    Read More

 • Zwemavond 13 oktober 2016


  In het kader ‘nog even ontspannen voor de tentamens’ organiseerde de Activiteitencommissie op 13 oktober een gezellige zwemavond bij de Blauwe Golf.

  Read More

 • Afstudeerders 5 oktober 2016


  Het doel van elk lid, afstuderen! Deze vier toppers hebben het geflikt en mochten op 5 oktober hun diploma in ontvangst nemen.

  Read More

 • Nieuwe Nessie!


  Een aantal jaar geleden is er binnen de vereniging besloten dat het prachtig zou zijn om met een eigen boot door het centrum en de omgeving van Leeuwarden te kunnen varen. Met dit idee kwam ook het idee om een uitdaging voor de nieuwe besturen aan te gaan: Elk jaar een meter erbij!  Read More