Doorzoek onze website:

 
 

Barkmeijer Shipyards en Koninklijke de Vries Makkum waren de bedrijven die tijdens de laatste excursie van het studiejaar 2016-2017 bezocht werden. Op woensdag 21 juni vertrok de bus vanaf de NHL Hogeschool voor een kleine Tour du Fryslân.

Als allereerst kwamen we aan bij Barkmeijer Shipyards. We werden verwelkomd met een kopje koffie in de kantine en vervolgens in 2 groepen verdeeld. De ene groep kreeg een presentatie over het bedrijf en de markt waarin zij opereert en de andere groep maakte ondertussen een rondje over de werf. Er was een baggerschip in aanbouw en hiervan was het één en ander te zien. Met een helm en Barkmeijeroveralls liepen eerste-, derde-, maar vooral tweedejaars een rondje over de werf. Vervolgens draaiden de groepen om zodat iedereen het bedrijf kon bekijken. Rond lunchtijd begaven de studenten zich weer naar de bus voor het volgende onderdeel. Tussendoor werd er in de bus een gratis lunch geserveerd.

De tweede stop was Koninklijke de Vries Makkum. Een jachtwerf welke bekend staat om de prachtige Feadships die zij regelmatig opleveren. Ook hier werden we verwelkomd in de kantine en werden er presentaties gegeven door 2 werknemers. Vervolgens mochten we een rondje maken over de werkvloer waar we verschillende afdelingen te zien kregen. Helaas mochten er hier geen foto’s gemaakt worden.

Het was erg gaaf om te zien hoe twee totaal verschillende bedrijven opereren en hoe de werksferen met elkaar verschillen. Echter waren er ook overeenkomsten; beide bedrijven waren ontzettend gastvrij en gaven aan open te staan voor stagiairs. Zowel Barkmeijer als Koninklijke de Vries Makkum willen wij bedanken voor de goede ontvangst en het bijdragen aan deze excursie.

Bekijk hier alle leuke foto's die deze dag gemaakt zijn.

Studievereniging Navigo Ergo Sum
Postbus 1080
8900 CB Leeuwarden

NESbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rond Sv NES.