Doorzoek onze website:

 
 
Waerde Leden,

Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn ook wij als Vlootcommissie (NessCie) wederom begonnen aan weer een nieuw jaar waarin wij o.a. schuren, verven, onderhouden, rondkijken, ontwerpen, berekenen, bouwen, acquiseren, realiseren, innoveren, studeren, vergaderen en bierdrinken. Dit jaar nemen wij als Vlootcommissie afscheid van 2 trouwe leden die ons de afgelopen jaren met raad en daad hebben bijgestaan! Bij deze willen we Jan-Lourens Tolsma en Wouter Kramer hartelijk danken voor de inzet, het geleverde werk en de mooie momenten die we samen hebben gehad! 

Ondanks dit sombere nieuws hoeven we niet bij de pakken neer te gaan zitten want na een lange selectieperiode en zware formatiegesprekken hebben we twee enthousiaste scheepsbouwers gevonden die zich graag komen ontvermen over het lot van de verenigingsvloot! Mees Vergeer en Pim Hendriks, van harte met jullie nieuwe felbegeerde positie in deze prachtige commissie! 

De afgelopen weken hebben wij als Flottielje commissie weer talloze uurtjes besteedt aan  de constructie van ons prachtige nieuwbouw project Nessie III. De constructie van de romp is inmiddels definitief gemaakt en momenteel zijn we bezig aan het completeren van het buildingbooklet voor de romp en verdere invulling en engineering van het interieur en de afwerking. Want zoals jullie wellicht gehoord hebben in de wandelgangen van SV Nes is eindelijk de kogel door de kerk en kunnen wij gaan bouwen! Dit vergt uiteraard een hoop engineering, planning en toewijding van de commissie om alles in goede banen te leiden en de productie op gang te brengen. Op het moment van schrijven liggen de nestfiles klaar bij onze sponsor Snijtech om uitgesneden te worden! Hierna zal het snijpakket opgestuurd worden richting Sneek waar studenten van de MBO opleiding Maritieme Techniek aan ROC Friesche Poort te Sneek te popelen om te beginnen met de kiellegging. 

Helaas is er bij Snijtech laatst brand geweest waardoor de levertijd van het snijpakket een aantal weken vertraging oploopt. Uiteraard balen we hier allemaal van maar aangezien dit overmacht is kunnen we momenteel niet veel meer doen dan Snijtech afwachten en hopen dat ze snel de machines weer 100% hebben en volle productie kunnen draaien.
Spoedig zullen wij beginnen aan het building booklet van  het interieur, detailtekeningen, schema's voor de voortstuwing en elektriciteithuishouding en tussendoor het begeleiden van de bouw van het romp.  Naast de sponsoren die we al hebben zijn we nog steeds bezig met een stukje acquisitie om meer financiele ruimte te creeren en om de invulling/afwerking van het interieur definitief te maken. We zoeken nog mensen die ons willen helpen dus als het je leuk lijkt, er is nog genoeg te doen! 
Naast de bouw van het nieuwe schip mogen wij ons prachtige zeilbootje Octo niet vergeten! De Octo ligt sinds haar "revisie" bij de Grote Wielen om af en toe uitgelaten te worden door leden van de vereniging. Dus als je zin hebt om een middagje te zeilen in Leeuwarden, laat het ons weten!

In het kader van Nessie III,
"dat ie moge drijve"

Met vriendelijke groet,
Eric Leegwater
Vloot Commissie (Voorheen NessCie)
 


Nieuwe sponsor! De Stille Boot levert elektrische voortstuwing Nessie III
De nieuwe nessie
Studievereniging Navigo Ergo Sum
Postbus 1080
8900 CB Leeuwarden

NESbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rond Sv NES.