Doorzoek onze website:

 
 
  In samenwerking met de KNVTS hebben we een interessante lezing kunnen voorschotelen aan onze leden. Maandag 28 januari was het dan zover, de lezing over het Ocean Cleanup project.

De presentatie ging over hoe systeem 001 werkt, aangevuld met historie / doelstelling van TOC en de status op dit moment.

Tijdens de presentatie kwamen vele facetten van de TOC voorbij. Met onder andere:

- "TOC" is een stichting, opgericht in 2013 door de 18 jarige Boyan Slat.
- Doelstelling is om in 2040 90% van al het drijvende plastic in de oceanen te hebben opgeruimd, "the largest cleanup in history"
- Hiertoe worden drijflichamen, met daaronder een scherm, naar het midden van de oceanen gesleept. Dit noemt men "systeem
- Voortgestuwd door windgolven veegt het systeem het drijvende plastic bij elkaar.
- Op gezette tijden wordt dat plastic uit het water gevist en naar het vasteland verscheept voor hoogwaardige recycling.
- Uitdagingen zijn o.a. nog nooit eerder gedaan, enorme hoeveelheden, midden op de oceaan, slecht weer, zeeleven. 
  Op het eerste systeem worden veel sensoren aangebracht om dit zoveel mogelijk in kaart te brengen.
- Op 8 september 2018 is het eerste systeem uitgevaren (system 001, Wilson)
- Status op dit moment is dat het systeem op Hawaii ligt vanwege een breuk, er wordt op dit moment nagedacht over de verbeteringen voor system 002. Het is een enorme klus om     alle data van system 001 te verwerken, de enorme hoeveelheid sensoren gaf iedere dag een data van zo'n 0.5 gig. Deze data geeft informatie over de beweging, vervorming en vermoeiing van het systeem. Voor nu is het dus zaak deze data te analyseren en voor systeem 002 deze problemen in de toekomst voor te zijn.

Mocht je nou net als wij, geinteresseerd zijn in de laatste status en updates van The Ocean Cleanup vergeet dan zeker niet de site en social media in de gaten te houden.
 

Studievereniging Navigo Ergo Sum
Postbus 1080
8900 CB Leeuwarden

NESbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rond Sv NES.